Сезони, Тенденции

Посрещни топлите сезони със свежо обзавеждане на двора

two women sitting on sofa

Всички очаквахме с нетърпение идването на пролетта, а с нея започваме да мислим и за прекарването на повече време навън. Какъв по-подходящ момент от това да помислим за обзавеждането на двора? Независимо, дали може да се похвалиш с тераса, вътрешен двор или голяма градина, времето прекарано на свеж въздух през пролетта и лятото е същинска идилия. 

Ние от DesignBunker сме ти подготвили няколко важни насоки за това как да превърнеш двора си в пространство, в което ще прекарваш незабравими моменти.

Заличете границата между “вътре” и “отвън”:

Имаме навика да поставяме ясна граница между това как обзавеждаме вътрешната и външната част от дома, но какво ще стане, ако забравим за това? В един уютен двор ще се чувстваш също толкова спокойно и щастливо колкото в дневната стая. Помисли за създаването на лаундж зона, в която може да прекарваш ценно време с близки и приятели. Градинските дивани и табуретки са страхотна опция за това. Обмисли и това, дали не е нужно мебелите, които ще купиш да бъдат водоустойчиви.

Препоръчваме:

Помисли за храненето навън:

Няма нищо по-приятно от обяд на свеж въздух в красивата градина. Независимо, дали става дума за лека салата или за барбекю, цялото семейство ще си прекара страхотно! Важното при обзавеждането на трапезария в градината е фокуса върху практичност и комфорт.

Препоръчваме:

Декорирай двора си с красива декорация:

Зеленината наоколо създава приятно пасторално чувство, но в повечето дворове има място и за допълнителна красота. Предлагаме ти добавиш орнамент или скулптура, които ще се превърнат в интересен визуален акцент, или градински шкаф, който има както декоративна, така и практична функция.

Препоръчваме:

Как ти се струва идеята за градинско огледало?:

Винаги сме харесвали как стои огледало в декорацията на една градина. То придава дълбочина на по-малките пространства и отразява светлината по страхотен начин. Особено впечатляващ е контраста, когато огледалото е закачено или изправено върху тухлена или каменна стена.

Не забравяй осветлението:

Не е нужно забавлението да приключва, когато слънцето залезе. Градинското атмосферично осветление ще придаде красив амбианс. Особено любими са ни градинските LED сфери и високите лампи на стълбове. Свещите и фенерите също не са за подценяване!

Препоръчваме:

Ами текстила?:

Когато сте на финалната права при обзавеждането на двора е добре да помислите за комфорта и текстурата, която създават меките възглавници и одеяла. За предпочитане са материали, които са устойчиви на UV лъчи и абсорбират по-малко влага. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *