Сезони

Коледна декорация за дома

Зимните празници продължават да бъдат най-любимия момент от годината за много хора по света, а освен това и са един от онези мигове, в които можеш да демонстрираш най-смело вкуса си за декорация. Независимо, дали ще преобразиш дома си изцяло или искаш да заложиш на по-изчистена визия, Коледа ти дава възможност да възползваш от традицията и да създадеш чудеса.

Първата важна крачка при планирането на коледната украса е избора на конкретна цветова палитра, която да обедини основните елементи от декорацията. ‘Класиката в жанра’ се състои от червено, зелено и златисто. През последните години, обаче, много интериорни дизайнери и блогъри препоръчват eдноцветна схема (най-често в бяло), която също може да изглежда модерно и изискано.

Дневна

Прекарваме голяма част от времето си в дневната стая, а освен това и тя привлича най-силно вниманието на гостите ни. Затова и често са фокусираме върху нея, когато стане дума за коледна декорация.

Събирателната точка в украсата в дневната стая трябва да бъде коледната елха. Традицията с коледните елхи може да бъде чак до 1510 година, когато в Латвия местни търговци са украсили дърво с изкуствени рози и са танцували около него. Розата е продължила да се използва още години наред и е смятана за символ на Дева Мария. Традицията достига западния свят значително по-късно – в началото на 19-ти век. От тогава до днес елхата продължава да е основната атракция във всеки зимен празничен декор. Затова и изборът на подходяща елха за дома ти е изключително важна.

Препоръчваме:

След като избереш страхотна елха за дома си е време да помислиш и за украсата за елхата. Предлагаме ти да се съобразиш с останалата декорация и цветовете в стаята, тъй като е важно елхата да изглежда като естествена част от пространството, а не импровизирано допълнение.

Препоръчваме:

Много хора пренебрегват прозорците, но те са изключително подходящи за коледна декорация и спомагат за създаването на магична и празнична атмосфера. Може да използваш LED светлини или гирлянди, да запалиш няколко красиви свещи върху перваза и да използваш естествени елементи като шишарки, жълъди и сушени плодове.

Препоръчваме:

Кухнята и трапезарията:

Кухнята и трапезарията са другите изключително важни стаи за декориране, особено ако планираш да организираш празнична вечеря или обяд. В такъв случай масата ще бъде основна фокусна точка за украсата, а добър ефект може да бъде постигнат с много различни елементи. За създадете подходяща атмосфера на трапезата е добре да помислите за светлината – свещите и LED лампичките отново ще бъдат твоя най-добър приятел, а коледните топки и панделки ще придадат завършеност.

Препоръчваме:

Външна коледна украса:

Дворът и входната врата са твоята възможност да допринесеш за празничното настроение дори сред хората, които няма да бъдат част от твоята компания през празниците. Светлините и венеца на вратата са първите крачки, които не трябва да забравяте, но ние ви предлагаме впечатляващи декоративни фигури от LED светлини, които несъмнено ще привлекат вниманието на всеки случаен минувач и ще създадат невероятно впечатление – от коледни дървета, през подаръчни кутии, та чак до семейство коледни елени.

Препоръчваме:

Настрана от вълнуващите ни предложения за коледна декорация, плейлистата ни “Alternative Christmas Jukebox” ще бъде твой най-верен спътник през зимните празници:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *