Тенденции

Килимите: украса за пода в твоя дом

Макар и често пренебрегван и подценяван, килимът е важен аспект от дизайна и функционалността на една стая. Освен това, той има впечатляващата способност да направи пространството по-уютно, да подобри акустиката и да придаде завършеност. Изборът на подходящ килим, обаче, има своите тънкости и когато те не са добре съобразени, резултатът има по-скоро обратен ефект от търсения. При наличието на голям набор от размери, цветове и материи е лесно да се разколебаете и да направите грешен избор. Затова ние сме насреща!

Дневна:

За всекидневната те съветваме да използваш възможно най-големия килим като размер, за да постигнеш оптимален резултат. Килим, който изпълва пространството ще ви предложи повече варианти за гъвкавост и хармония между мебелите и килима. Предпочитаме предните крака на всички мебели да са разположени върху килима. Относно материята – имате свобода на избор според стила на мебелите ви. Добре е килимът да бъде съобразен с начина, по който сте комбинирали цветовете в стаята. По-цветните винтидж килими са винаги добър избор, както и килимите с по-неутрални цветове и плътна текстура. Препоръчваме ви:

Спалня:

Килимът е важна част от създаването на отпускаща атмосфера в спалнята. За това помещение е препоръчително да заложиш на материя, която е по-мека на допир. Размерът отново има значение – добре е той да бъде съобразен с размера на леглото, така че да не “изчезва” под него, а да го допълва и да ви оставя достатъчно площ върху която да стъпите, когато ставате от леглото. Няма нищо отблъскващо и във вариантите, при които върху килима са разположени и нощните шкафчета. Препоръчваме ви:

Кухня:

Кухнята е едно от онези пространства, в които присъствието на килима не е задължителен елемент, но би могъл да постигне приятен ефект. Разбира се, приятно е да имате меко покритие на пода за моментите, в които се налага да стоите прави за по-дълго време, но не бива да забравяте, че килимът може да придаде допълнителен цвят и текстура дори в помещения, които се отличават с по-гладко и монохромно покритие. По-малките винтидж килимчета стоят страхотно в близост до мебелите, върху които е разположена мивката или фурната, а освен това голяма част от тях са особено издръжливи и устойчиви на петна. Препоръчваме ви:

Детска стая:

При обзавеждането и декорирането на детската стая килимите не са от първите елементи, за които се сещаме, но са важна част от постигането на естетическо въздействие. Най-ключовите елементи, на които трябва да обърнеш внимание, когато избираш правилния килим за детската стая са материала, текстурата и цветовете. В детските стаи килимите винаги са подложени на риск от цапане и оставяне на петна. Затова ви препоръчваме килими, които са сравнително лесни за чистене, но и достатъчно меки или такива, които имат ярък и смел принт, способен да прикрие възможни петна. Препоръчваме ви:

Антре и коридор:

Антрето и коридорът ви дават специална възможност да разкрасите дома си с по-специален килим или пътека, които ще оставят силно впечатление в съзнанието на всеки от гостите ви, тъй като обичайно там обзавеждането е по-семпло. Препоръчваме ви:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *